Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Salon fryzjerski - z podziałem na strefy

 

Czas czytania: ~1 min


sztuka wnętrza, projekty wnętrz, design, projekt wnętrza, architekci wnętrz, architekt wnętrz, wyposażenie wnętrz, salon fryzjerski, fryzjer

 

QNKosL55OKwZetAXrqpQYL7BsKrJdrE6PeOpecwICpxft6xLooeusDM6jkjN_salon-fryzjerski-w-klimacie-prowansji-1.jpg

Margaux Keller przy współpracy z architektem Bertrandem Guillonem stworzył projekt salonu fryzjerskiego LE COIFFEUR. Ten nieszablonowy lokal znajduje się w Marsylii i należy do lokalnego stylisty Pascala Lanciena.

Kl8SFbqMlkt6UbdYPl1Q6ZcRkmorTUggNuGpO4rCX9icemFvpAgzRj7vlEQn_salon-fryzjerski-w-klimacie-prowansji-2.jpg

Le Coiffeur jest urządzony w bardzo prosty sposób, jednak nie minimalistycznie. Salon ma bardzo wyraźnie wyodrębnione strefy funkcjonalne. Do mycia włosów przewidziano specjalne zadaszenie kryjące wygodne leżaki, umywalki i niezbędne szafki na przechowywanie kosmetyków.

Stanowiska do strzyżenia włosów to indywidualnie zaprojektowane budki z lustrem i półką. Wszystkie ustawiono tak, że klienci nie widzą siebie nawzajem w czasie strzyżenia.

Zobacz salon fryzjerski


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

tagi

Obła bryła najlepszym budynkiem roku wg SARP
Obła bryła najlepszym budynkiem roku wg SARP

Nagroda Roku SARP – to konkurs ceniony i znaczący. To sami architekci nagradzają w nim realizacje sw ...

Nagroda Roku SARP 2022 przyznana
Nagroda Roku SARP 2022 przyznana

Przyznawana od 1983 roku Nagroda Roku SARP - to jedna z najważniejszych nagród architektonicznych w ...

Błękitna i zielona infrastruktura w architekturze
Błękitna i zielona infrastruktura w architekturze

Zmiany klimatyczne powodują niekorzystne skutki w mieście. Wyspy ciepła, gwałtowne opady, susza klim ...

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera