Wnętrza dawnego magazynu - Sztuka architektury

Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Wnętrza dawnego magazynu

 

Czas czytania: ~1 min


Wnętrza we wnętrzu

 

u3Is8I07nYyuI8AZoAELRVdxhcK6jnvYw7GZEnKamz1NiP2v6ELtAcdFfepP_the-village1.jpg

Pracownia Norm Architects zamknęła w jednym wnętrzu 12 minimalistycznych domów. The Village to wnętrzarska instalacja zlokalizowana we wnętrzach modernizowanego budynku postindustrialnego w Kopenhadze.

kiBG4ASdcBMp6UUkaxj8GFPamd6s3w3sdPOhjED6pFcEWkYsxo478hUh0mAa_the-village2.jpg

Wnętrza dawnego magazynu w porcie w Kopenhadze, w którym niegdyś przechowywano papier, zostały wyczyszczony niemal do niezbędnego minimum. Czyste, wygładzone ściany magazynu, pomalowane na biało, wykorzystano na nowo, wyznaczając za ich pomocą granice kolejnych 12 wystaw.

Grupa brył jest symbolem nawiązującym do tradycji małych wiejskich domostw, które skupione były w sąsiedzkim siedlisku i tworzyły małą społeczność. Układ stworzono tak aby przypominał układ wsi – można w nim wyodrębnić rynek, wieżę kościoła i uliczki.

Zobacz minimalistyczne wnętrze


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

tagi

Projekt domu dla rodziny, która lubi być razem
Projekt domu dla rodziny, która lubi być razem

Grzegorz Dutka i Szymon Wróblewski z pracowni ZOBA Architekci są odpowiedzialni za projekt architekt ...

Webinarium Knauf: Izolacyjność akustyczna. Laboratorium a rzeczywistość.
Webinarium Knauf: Izolacyjność akustyczna. Laboratorium a rzeczywistość.

Hałas dopada nas wszędzie, na ulicy, w pracy, w szkole, w urzędzie, a nawet we własnym domu. Negat ...

Startuje Plebiscyt Polska Architektura XXL 2020 - czekamy na zgłoszenia realizacji
Startuje Plebiscyt Polska Architektura XXL 2020 - czekamy na zgłoszenia realizacji

To już trzynasta edycja Plebiscytu Polska Architektura XXL, którego celem jest wspólne architektonic ...

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera