Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Cukiernia z polskimi akcentami

 

Czas czytania: ~1 min


Cukiernia i restauracja Sowa przez kilka lat działała w pojedynczym segmencie zlokalizowanym na jednej z głównych ulic londyńskiej dzielnicy Ealing - High Street.

 

YVekplasTxyzlXPe9ruCXI41Mx1Xn2PycivJ571sYIHXhCENOKCtXqwth5IM_574c065bc398a-3d8-4275-24-1-2048.jpg

Przy jednej z głównych ulic londyńskiej dzielnicy Ealing - High Street znajduje się cukiernia i restauracja. Kiedy właściciele zdecydowali sie na powiększenie oraz zmianę wizerunku lokalu, zwrócili się o pomoc do architektów zarówno przy wystroju wnętrza, jak i dostosowaniu powierzchni (powiększonej o drugi segment, pomieszczenia w piwnicach i na piętrze) do nowych założeń funkcjonalnych.

uRlXgW6x6i7PnHofhHydOcM0Fvm6LmqBALUMvMwBvPEvsjXQliElaIaaY87P_574bff06ec419-3d8-4073-24-1-2048.jpg

Głównym celem architektów było uzyskanie dwóch lokali - cukierni i restauracji, obsługiwanych przez wspólne zaplecze i mogących funkcjonować zarówno niezależnie, jak i razem. Wymagało to wyburzenia ściany konstrukcyjnej oddzielającej oba segmenty. Jej miejsce zajęła szklana, składana ściana która, choć zazwyczaj pozostaje zamknięta, może zostać całkowicie złożona.

Zobacz cukiernię Sowa


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

tagi

Obła bryła najlepszym budynkiem roku wg SARP
Obła bryła najlepszym budynkiem roku wg SARP

Nagroda Roku SARP – to konkurs ceniony i znaczący. To sami architekci nagradzają w nim realizacje sw ...

Nagroda Roku SARP 2022 przyznana
Nagroda Roku SARP 2022 przyznana

Przyznawana od 1983 roku Nagroda Roku SARP - to jedna z najważniejszych nagród architektonicznych w ...

Błękitna i zielona infrastruktura w architekturze
Błękitna i zielona infrastruktura w architekturze

Zmiany klimatyczne powodują niekorzystne skutki w mieście. Wyspy ciepła, gwałtowne opady, susza klim ...

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera