Cukiernia z polskimi akcentami
Data dodania: 31.05.2016 Czas czytania: ~1 min
Państwa głos został zapisany. Głosować można raz na 24 godzinny na jeden obiekt z wybranej kategorii.
Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera
Data dodania: 31.05.2016 Czas czytania: ~1 min
Cukiernia i restauracja Sowa przez kilka lat działała w pojedynczym segmencie zlokalizowanym na jednej z głównych ulic londyńskiej dzielnicy Ealing - High Street.
Przy jednej z głównych ulic londyńskiej dzielnicy Ealing - High Street znajduje się cukiernia i restauracja. Kiedy właściciele zdecydowali sie na powiększenie oraz zmianę wizerunku lokalu, zwrócili się o pomoc do architektów zarówno przy wystroju wnętrza, jak i dostosowaniu powierzchni (powiększonej o drugi segment, pomieszczenia w piwnicach i na piętrze) do nowych założeń funkcjonalnych.
Głównym celem architektów było uzyskanie dwóch lokali - cukierni i restauracji, obsługiwanych przez wspólne zaplecze i mogących funkcjonować zarówno niezależnie, jak i razem. Wymagało to wyburzenia ściany konstrukcyjnej oddzielającej oba segmenty. Jej miejsce zajęła szklana, składana ściana która, choć zazwyczaj pozostaje zamknięta, może zostać całkowicie złożona.
Zobacz cukiernię Sowa
Podoba Ci się nasza działalność ? Postaw kawę dla Grupy Sztuka Architektury!
Zbudowana w latach 70. według projektu warszawskiego architekta Jerzego Bogusławskiego wieża ciśnień ...
W czerwcu 2023 roku na chorzowskim Osiedlu Różanka rozpoczęła się budowa najwyższego budynku mieszka ...
Lipowy Office Park przy ul. Żwirki i Wigury w Warszawie został wybudowany w 2009 roku przez firmę Ho ...
Doskonałym wyborem dla dwóch o...
Materac H2 to model o średnim...
W sercu polskiego przemysłu me...
Pościel ma wpływ na jakość snu...
ZOBACZ WSZYSTKIEStrona korzysta z plików cookies w celu zapewnienia realizacji usług. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce...
Komentarze
Zaloguj się, aby dodać komentarz