Snøhetta dla reniferów (strona 2) - Sztuka architektury

Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Snøhetta dla reniferów

 

Czas czytania: ~ min


Fundacja zajmująca się dziko żyjącymi reniferami w Norwegii zbudowała pawilon, przeznaczony do obserwacji tych zwierząt. Autorem projektu jest pochodząca z tego samego kraju pracownia Snøhetta.

 

Widok na góry

Pawilon zostanie oficjalnie otwarty 7 lipca. Stanął w wiosce Hjerkinn, w norweskim regionie Dovre, na obrzeżach Parku narodowego Dovrefjell, ponad 1200 m nad poziomem morza. Z wnętrza pawilonu rozciąga się oszałamiający widok na górski masyw Snøhetta. Czy to lokalizacja zachęciła architektów, których pracownia nosi te samą nazwę, do jego realizacji, czy nie, faktem jest, że budowla jest gotowa.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Nowe życie zabytkowego budynku
Nowe życie zabytkowego budynku

Pracownia Tadeusza Lemańskiego jest odpowiedzialna za projekt architektoniczny rozbudowy i nadbudowy ...

Nowy Werdon w Rudzie Śląskiej - prezentacja obiektu
Nowy Werdon w Rudzie Śląskiej - prezentacja obiektu

Nowy Werdon to dość nietypowy obiekt mieszkalny, w którym zastosowano eksperymentalne połączenie „lo ...

Webinarium Schüco: Zdrowy budynek – najnowsze trendy i innowacje
Webinarium Schüco: Zdrowy budynek – najnowsze trendy i innowacje

Zdrowy budynek – najnowsze trendy i innowacje to temat webinarium architektonicznego firmy Schüco, k ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera