Składak z żaluzjami (strona 2) - Sztuka architektury

Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Składak z żaluzjami

 

Czas czytania: ~ min


Siedziba firmy ThyssenKrupp w Essen ma nie tylko ciekawy kształt, jakby była złożona z dwóch dopasowanych do siebie klocków. Ma także ekologiczny i oryginalny sposób nasłonecznienia wnętrz.

 

Wespół w zespół

Budowlę zaprojektowały wspólnie dwie pracownie. Z Kolonii JSWD Architekten oraz z Paryża Chaix & Morel et Associés. Oba biura pracują razem od dawna mają na koncie wspólny udział w ponad setce konkursów. Tym razem inwestor poprosił ich o gmach, który nie tylko będzie wygodnym biurowcem, ale też stanie się też wyrazem, ucieleśnieniem tożsamości firmy.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Centrum Edukacji Ekologicznej – drewniana bryła w Warszawie
Centrum Edukacji Ekologicznej – drewniana bryła w Warszawie

Władze stolicy wraz z jednostką o nazwie Lasy Miejskie chcą stworzyć Centrum Edukacji Ekologicznej. ...

Zabytkowa wieża ciśnień. Dzieło współtwórcy Bauhausu w Polsce
Zabytkowa wieża ciśnień. Dzieło współtwórcy Bauhausu w Polsce

W miejscowości Jankowa Żagańska w powiecie żagańskim w województwie lubuskim znajduje się mało znany ...

Mieszkania w młynie od Maćków Pracownia Projektowa
Mieszkania w młynie od Maćków Pracownia Projektowa

Maćków Pracownia Projektowa stworzyła koncepcję przebudowy, rozbudowy i zmiany sposobu użytkowania t ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera