Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


W laicyzującej się Europie coraz częściej słyszy się o zmieniających swoją funkcję kościołach. Jeden z nich stoi w Rotterdamie – świątynię zamieniono w wygodny dom dla rodziny w dwójką dzieci.

 

Przestrzeń bez sacrum

Rodzina z dwójką dzieci, która kupiła budynek, postanowiła przywrócić mu dawny wygląd. Odrestaurowano drewno, z którego był zbudowany, a także przywrócono otwartą przestrzeń we wnętrzu. Konieczność wydzielenia niektórych pokoi (łazienki czy sypialni) udało się pogodzić z tym, że parter domu pozostał w dużej mierze pusty – np.. przywrócono kształt dawnemu transeptowi.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Dom zerokosztowy
Dom zerokosztowy

Dom zerokosztowy – to projekt pracowni Eureka Architekci. W jego bryle nic nie jest przypadkowe, każ ...

Plebiscyt Polska Architektura XXL 2019 – ogłoszenie wyników
Plebiscyt Polska Architektura XXL 2019 – ogłoszenie wyników

Grupa Sztuka Architektury zaprasza na uroczyste ogłoszenie wyników dwunastej edycji Plebiscytu Polsk ...

Webinarium Schüco: Energooszczędne systemy okien i drzwi przesuwnych Schüco PVC w budownictwie mieszkaniowym.
Webinarium Schüco: Energooszczędne systemy okien i drzwi przesuwnych Schüco PVC w budownictwie mieszkaniowym.

Jakie korzyści zapewniają architektom i użytkownikom nowoczesne systemy Schüco z PVC-U? Odpowiedź na ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera