Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Skrajnie prosty, a zarazem przykuwający uwagę dom powstał w stolicy Bośni i Hercegowiny. Autorami jego projektu są architekci z pracowni Filter.

 

Taki sam, ale większy

Przez lata w miejscu obecnej willi stał innym stary dom. Nowi właściciele użyli jego fundamentów, a więc zachowali plan i rozmiar parteru, ale samą bryłę znacznie powiększyli. Dokonali tego na dwa sposoby: budując dom wysoki oraz szczególnie rozplanowany.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Pracownia SLAS wygrywa konkurs architektoniczny
Pracownia SLAS wygrywa konkurs architektoniczny

Pracownia SLAS zdobyła pierwszą nagrodę w konkursie architektonicznym na projekt nowego gmachu Akade ...

Casa E – prosty dom w słońcu
Casa E – prosty dom w słońcu

Architekt Gabriel Montañés podzielił się z nami swoim projektem architektonicznym, zrealizowanym nie ...

Plebiscyt Polska Architektura XXL 2019 - czekamy na zgłoszenia realizacji
Plebiscyt Polska Architektura XXL 2019 - czekamy na zgłoszenia realizacji

Przed nami dwunasta edycja Plebiscytu Polska Architektura XXL, którego celem jest wspólne architekto ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera