Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Muzeum Prehistoryczne Jeongok w Korei, zbudowane według projektu pracowni X-TU Architects widać z daleka: ani jego kształt, ani kolor nie kojarzą się ze „zwykłą” architekturą.

 

Nowa koncepcja

Dzieło francuskiego biura X-TU Architects może spowodować „zawstydzenie” innych muzeów historii naturalnej na świecie, bo znacznie odbiega od schematu, według którego się je buduje. Autorzy koreańskiej budowli uważają, że skierowali nurt budownictwa muzealnego na zupełnie nowe tory.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Znamy zdobywców Nagrody Architektonicznej Prezydenta m. st. Warszawy
Znamy zdobywców Nagrody Architektonicznej Prezydenta m. st. Warszawy

12 grudnia wieczorem, podczas uroczystej gali w Teatrze Studio ogłoszono laureatów corocznego konkur ...

Pracownia SLAS wygrywa konkurs architektoniczny
Pracownia SLAS wygrywa konkurs architektoniczny

Pracownia SLAS zdobyła pierwszą nagrodę w konkursie architektonicznym na projekt nowego gmachu Akade ...

Plebiscyt Polska Architektura XXL 2019 - czekamy na zgłoszenia realizacji
Plebiscyt Polska Architektura XXL 2019 - czekamy na zgłoszenia realizacji

Przed nami dwunasta edycja Plebiscytu Polska Architektura XXL, którego celem jest wspólne architekto ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera