Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Wygodny dom dla rodziny z dziećmi, zbudowany tylko… ze schodów. Taki projekt zrealizowała pracownia y+M Design Office w japońskim mieście Oda.

 

Z widokiem

Działka pod budowę domu znajduje się w dość przeciętnej, peryferyjnej okolicy, gęsto zabudowanej domkami jednorodzinnymi, ale za to jest pięknie położona: na wzgórzu, z widokiem na morze i zachwycające zachody słońca. To było punktem wyjścia dla projektantów – by stworzyć dom, maksymalnie otwarty na ten unikalny widok.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Znamy zdobywców Nagrody Architektonicznej Prezydenta m. st. Warszawy
Znamy zdobywców Nagrody Architektonicznej Prezydenta m. st. Warszawy

12 grudnia wieczorem, podczas uroczystej gali w Teatrze Studio ogłoszono laureatów corocznego konkur ...

Pracownia SLAS wygrywa konkurs architektoniczny
Pracownia SLAS wygrywa konkurs architektoniczny

Pracownia SLAS zdobyła pierwszą nagrodę w konkursie architektonicznym na projekt nowego gmachu Akade ...

Plebiscyt Polska Architektura XXL 2019 - czekamy na zgłoszenia realizacji
Plebiscyt Polska Architektura XXL 2019 - czekamy na zgłoszenia realizacji

Przed nami dwunasta edycja Plebiscytu Polska Architektura XXL, którego celem jest wspólne architekto ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera