Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Villa Klaathem, zbudowana na kanadyjskiej wyspie Salt Spring przez projektantów z Patkau Architects ma 84m długości i jest całkiem płaska.

 

W bliskości drzew

Ze względu na swój nietypowy kształt, architekci budowlę nazwali „domem linearnym”, bo przypomina kreskę, linię, pociągniętą ze wschodu na zachód wzdłuż szpaleru jodeł. Willa stanęła na zboczu wzgórza, a poza jodłami otaczają ją z jednej strony sad z drzewami owocowymi, z drugiej – łąka.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Prezent od architekta
Prezent od architekta

Architekci nie projektują tylko budynków. Czy to dla odmiany i rozrywki, czy namówieni przez różne f ...

Projekt przedszkola z cegły
Projekt przedszkola z cegły

Wśród realizacji architektonicznych nominowanych w konkursie Brick Award znalazły się obiekty o bard ...

Plebiscyt Polska Architektura XXL 2019 - czekamy na zgłoszenia realizacji
Plebiscyt Polska Architektura XXL 2019 - czekamy na zgłoszenia realizacji

Przed nami dwunasta edycja Plebiscytu Polska Architektura XXL, którego celem jest wspólne architekto ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera