Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Na norweskiej wyspie Rennesøy stanął dom, który – choć drewniany – nie przypomina tradycyjnej zabudowy z prowincji Norwegii.

 

Z widokiem

Z miejsca, w którym dom miał powstać, rozciąga się widok na morze – pierwszą wskazówką dla architekta było wiec, aby mieszkańcy mogli ten widok cały czas podziwiać. Ponadto dużo przeszkleń musiało pojawić się od strony południowej – by wykorzystać słoneczne światło, którego w Norwegii nie ma zbyt wiele.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Znamy zdobywców Nagrody Architektonicznej Prezydenta m. st. Warszawy
Znamy zdobywców Nagrody Architektonicznej Prezydenta m. st. Warszawy

12 grudnia wieczorem, podczas uroczystej gali w Teatrze Studio ogłoszono laureatów corocznego konkur ...

Pracownia SLAS wygrywa konkurs architektoniczny
Pracownia SLAS wygrywa konkurs architektoniczny

Pracownia SLAS zdobyła pierwszą nagrodę w konkursie architektonicznym na projekt nowego gmachu Akade ...

Plebiscyt Polska Architektura XXL 2019 - czekamy na zgłoszenia realizacji
Plebiscyt Polska Architektura XXL 2019 - czekamy na zgłoszenia realizacji

Przed nami dwunasta edycja Plebiscytu Polska Architektura XXL, którego celem jest wspólne architekto ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera