Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Z inicjatywy władz belgijskiego miasta Molenbeek na terenie dawnego punktu kupna-sprzedaży metali i przedmiotów metalowych powstało mini-osiedle mieszkaniowe.

 

Aby nasłonecznić

Istnienie dziedzińca ma także wymiar praktyczny – otoczone ze wszystkich stron wysokimi murami sąsiednich domów mieszkania są nasłoneczniane głównie z dziedzińca, który jest jedyną otwartą przestrzenią w pobliżu. Światło dzienne dociera do wnętrza kompleksu także dzięki temu, ze jego frontowa część została obniżona w stosunku do tylnej.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

CareBox – medyczny projekt architektoniczny
CareBox – medyczny projekt architektoniczny

W obliczu pandemii koronawirusa, która objęła cały świat, wiele uwagi poświęcamy standardom medyczny ...

Plebiscyt Polska Architektura XXL 2019 – ogłoszenie wyników
Plebiscyt Polska Architektura XXL 2019 – ogłoszenie wyników

Grupa Sztuka Architektury zaprasza na uroczyste ogłoszenie wyników dwunastej edycji Plebiscytu Polsk ...

Webinarium Schüco: Energooszczędne systemy okien i drzwi przesuwnych Schüco PVC w budownictwie mieszkaniowym.
Webinarium Schüco: Energooszczędne systemy okien i drzwi przesuwnych Schüco PVC w budownictwie mieszkaniowym.

Jakie korzyści zapewniają architektom i użytkownikom nowoczesne systemy Schüco z PVC-U? Odpowiedź na ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera