Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Dziurawe przedszkole

 

Czas czytania: ~ min


Pracownia Rstudio projektując przedszkole w Walencji, stworzyła budowlę, która pozornie formą odbiega od innych obiektów, przeznaczonych dla dzieci.

 

Ekologiczny

Ponadto parterowy budynek ustawiono względem stron świata tak, aby maksymalnie wykorzystać światło słoneczne oraz podmuchy wiatru dla naturalnej wentylacji wnętrz. Dzięki temu zmniejszyły się koszty utrzymania przedszkola, bo zużywa ono mniej energii.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Polski Cement w Architekturze 2022 - wyniki konkursu architektonicznego
Polski Cement w Architekturze 2022 - wyniki konkursu architektonicznego

Konkurs „Polski Cement w Architekturze” od ponad 25 lat organizują wspólnie Stowarzyszenie Architekt ...

Światło w architekturze. II edycja
Światło w architekturze. II edycja

Światło w architekturze ma znaczący wpływ na wizualną percepcję budynku, nastrój i zadowolenie użytk ...

Drewniany dom Czarna Perła w Lanckoronie. Architektura, która łączy tradycję z nowoczesnością – prezentacja online i wywiad z architektem
Drewniany dom Czarna Perła w Lanckoronie. Architektura, która łączy tradycję z nowoczesnością – prezentacja online i wywiad z architektem

Czarna Perła w Lanckoronie to dom jednorodzinny, który skalą, formą i detalem nawiązuje do tradycyjn ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera