Ażurowa stacja kontroli (strona 2) - Sztuka architektury

Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Ażurowa stacja kontroli

 

Czas czytania: ~ min


Pracownia Herreros Arquitectos opracowała niedawno projekt architektoniczny siedziby hiszpańskiej firmy, zarządzającej satelitami, przesyłającymi sygnał telewizyjny. W cylindrycznym gmachu powstanie stacja sterowania nimi.

 

Na bazie starego domu

Projekt zakłada radykalną przebudowę już istniejącego obiektu, zbudowanego w latach 70. ubiegłego wieku. Z poprzednika miałaby zostać zachowana konstrukcja nośna, wszystko inne – od podziału wnętrza po wygląd elewacji ma być stworzone na nowo.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Dom Nad Jeziorem od Toya Design
Dom Nad Jeziorem od Toya Design

Gdy dostaje się do zabudowania zieloną działkę w Puszczy Noteckiej, jest jasne, że bryła domu ma swo ...

Projekt architektoniczny na stulecie
Projekt architektoniczny na stulecie

Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie w 2019 roku obchodziła stulecie istnie ...

Nagroda Roku SARP: najlepszy dom jednorodzinny
Nagroda Roku SARP: najlepszy dom jednorodzinny

Nagroda Roku SARP – to prestiżowy i ceniony konkurs, w którym architekci oceniają prace swoich kole ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera