Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Wejście przez amfiteatr

 

Czas czytania: ~ min


Gmach parlamentu niemieckiego landu Badenia-Wirtembergia w Stuttgarcie wzbogacił się o nową część: pracownia Henning Larsen stworzyła tu pawilon dla gości, turystów i obywateli, licznie odwiedzających budynek. Większa jego część znalazła się pod ziemią.

 

Obok zabytku

Parlament niemieckiego landu Badenia-Wirtembergia – to zabytkowy gmach, który rocznie odwiedza ponad 65 tysięcy osób. Niektórzy z nich – to turyści, inni przybywają do budynku na liczne konferencje, seminaria i spotkania. Aby wszystkim im ułatwić wejście do budynku, aby stworzyć wygodną przestrzeń dla gości, aby wreszcie powiększyć część konferencyjną obok starego gmachu zbudowano nowy.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Pierwsza edycja konferencji „Kolor w architekturze” za nami
Pierwsza edycja konferencji „Kolor w architekturze” za nami

Dużym zainteresowaniem cieszyła się pierwsza edycja konferencji na temat Evidence Based Design i wyk ...

Dla sąsiadów z Gdyni
Dla sąsiadów z Gdyni

„Sieć domów sąsiedzkich, tzw. Przystani – to nazwa sieci centrów sąsiedzkich tworzonych w całym mieś ...

Plebiscyt Polska Architektura XXL 2023 – internauci wybrali najlepsze realizacje minionego roku
Plebiscyt Polska Architektura XXL 2023 – internauci wybrali najlepsze realizacje minionego roku

Znamy wyniki głosowania internautów szesnastej edycji Plebiscytu Polska Architektura XXL. Publicznoś ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera