Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Scena z widownią dla 600 widzów oraz restauracja mieszczą się w tym pogodnym, radosnym budynku. To Jean-Claude Carriere Theatre we francuskim Montpellier, gmach zaprojektowany przez pracownię A+ architecture.

 

Z sosną w tle

Na zbudowanie teatralnego gmachu inwestor miał działkę, otoczoną przez sosnowy zagajnik. Architekci, którym zlecono projekt budowli uznali, że to atrakcyjne, korzystne sąsiedztwo, jednocześnie jednak doszli do wniosku, że tego typu sąsiedztwo nie wymaga „dopasowania się”, że nie będą tworzyć gmachu wpisującego się w kontekst.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Triple House – potrójny dom
Triple House – potrójny dom

Pracownia KUMSTUDIO Łukasz Skorek dla prywatnego klienta stworzyła projekt architektoniczny domu jed ...

Pierwszy w Polsce pokaz filmu Moriyama-San oraz dyskusja
Pierwszy w Polsce pokaz filmu Moriyama-San oraz dyskusja

6 lutego 2020 o godz.17:30 podczas Forum Designu&Architektury (IGLICA, pawilon nr 11) organizowanego ...

Modułowe miasto przyszłości
Modułowe miasto przyszłości

Zobaczcie projekt architektoniczny, stworzony przez pracownię EFFEKT Architects i laboratorium desig ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera