Restauracja na wodzie
Data dodania: 28.02.2014 Czas czytania: ~ min
Państwa głos został zapisany. Głosować można raz na 24 godzinny na jeden obiekt z wybranej kategorii.
Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera
Data dodania: 28.02.2014 Czas czytania: ~ min
Ciąg dalszy wakacyjnych inspiracji: restauracja, w której pod nogami gości chlupocze woda. Powstała w Amsterdamie według projektu dwóch pracowni, Dreissen Architecten i JagerJanssen Architecten.
”Taka lokalizacja – to gotowy sukces” – mówili architekci, otrzymując zamówienie na budowę gmachu tuż nad wodą, na terenie popularnej mariny. Z jednej strony budynek miałby dostęp do wód zatoki, z drugiej – widok na jezioro. Dostęp od strony lądu i wody, piękny widok, położenie atrakcyjne i dla wodniaków, i „zwykłych” turystów – to wszystko zalety, które miała restauracja zanim jeszcze powstała.
Strona korzysta z plików cookies w celu zapewnienia realizacji usług. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce...
Komentarze
Zaloguj się, aby dodać komentarz
Warto przeczytać
Zobacz wszystkieNowoczesne prototypownie w zabytkowej fabryce papieru
W Poznaniu zakończyła się inwestycja, z jednej strony polegająca na nadaniu nowej funkcji poprzemysł ...
Nagroda Roku SARP: najlepsze realizacje 2024
6 czerwca 2025 roku podczas gali w Warszawie Stowarzyszenie Architektów Polskich przyznał swoje nagr ...
Skurusundet Ravine House — architektura skał i powietrza
W skalistym wąwozie niedaleko szwedzkiej cieśniny Skurusundet, w miejscu o trudnej topografii i boga ...