Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Architekci projektując budynki mieszkalne myślą zwykle o tym, by dostarczyć światło mieszkańcom, użytkownikom obiekty. Projektanci ze słowackiej pracowni Nice Architects postanowili, że ich apartamentowiec wniesie światło także na całą ulicę.

 

Na trójkątnej działce

Pod zabudowę przeznaczono trójkątną działkę, położoną na przeciwko szkolnego boiska. We wschodnim narożniku wypełniającego cała dostępna przestrzeń budynku architekci ulokowali klatkę schodową oraz windę; mieszkania na kolejnych piętrach udostępnili za pomocą korytarzy, biegnących przez cała długość domu. W budynku znalazło się dziewięć lokali mieszkalnych, każdy liczący nieco ponad 50m2 powierzchni.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Horizone Studio projektuje na Białorusi
Horizone Studio projektuje na Białorusi

Przy jednej z głównych ulic Brześcia, w bezpośrednim sąsiedztwie Brzeskiego Uniwersytetu Techniczneg ...

Centrum Promocji Drewna od MMA Pracownia Architektury
Centrum Promocji Drewna od MMA Pracownia Architektury

Centrum Promocji Drewna, realizacja architektoniczna powstała na terenie rezerwatu Jata w Nadleśnict ...

Muszla Gdynia najlepszym budynkiem w mieście
Muszla Gdynia najlepszym budynkiem w mieście

10 lutego 2020 roku podczas uroczystej gali Rada Miasta Gdyni przyznała nagrody w konkursie architek ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera