Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Bezpieczny pawilon

 

Czas czytania: ~ min


Nowe budynki, projektowane przez biuro Huber Staudt Architekten na potrzeby szpitalnego kampusu w Friedrichshafen w Niemczech, miały nie tylko wpisać się w krajobraz oraz dopasować się do istniejącej już zabudowy. Miały przede wszystkim spełniać dobrze swoją funkcję przestrzeni dla osób chorych psychicznie.

 

Nad jeziorem

Szpitalny kampus w Friedrichshafen w Niemczech jest położony w malowniczej okolicy – wśród niskiej zabudowy, na stoku wzgórza, nad brzegiem jeziora. Istniejące już gmachy szpitala są bogato porośnięte zielenią i drzewami. Są jednak zarazem dużymi, wysokimi gmachami, pełnymi korytarzy i sal dla chorych.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Biblioteka w górach
Biblioteka w górach

Wkrótce minie rok od otwarcia biblioteki w miejscowości Przysietnica. To filia Powiatowej i Miejsko- ...

Gala Plebiscytu Polska Architektura XXL 2021 w Orientarium ZOO w Łodzi
Gala Plebiscytu Polska Architektura XXL 2021 w Orientarium ZOO w Łodzi

Po pandemicznej izolacji wracamy do rzeczywistości i zapraszamy na uroczystość rozstrzygnięcia nasze ...

Prefabrykacja w architekturze. II edycja.
Prefabrykacja w architekturze. II edycja.

Współczesne budownictwo prefabrykowane różni się od tego z czasów PRL-u. Pozwala ono na optymalizacj ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera