Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


W tureckiej miejscowości Kayseri stanął nowy gmach,mieszczący dworzec autobusowy. Zaprojektowany przez pracownię Bahadir Kul Architects obiekt powstał w nietypowy sposób: najpierw wzniesiono potężną, kamienną ścianę, a dopiero wokół niej wybudowano pozostałe części budynku.

 

Kamienny przystanek

W tureckiej miejscowości Kayseri stanął nowy gmach,mieszczący dworzec autobusowy. Zaprojektowany przez pracownię Bahadir Kul Architects obiekt powstał w nietypowy sposób: najpierw wzniesiono potężną, kamienną ścianę, a dopiero wokół niej wybudowano pozostałe części budynku.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Prezent od architekta
Prezent od architekta

Architekci nie projektują tylko budynków. Czy to dla odmiany i rozrywki, czy namówieni przez różne f ...

Projekt przedszkola z cegły
Projekt przedszkola z cegły

Wśród realizacji architektonicznych nominowanych w konkursie Brick Award znalazły się obiekty o bard ...

Plebiscyt Polska Architektura XXL 2019 - czekamy na zgłoszenia realizacji
Plebiscyt Polska Architektura XXL 2019 - czekamy na zgłoszenia realizacji

Przed nami dwunasta edycja Plebiscytu Polska Architektura XXL, którego celem jest wspólne architekto ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera