Beton na prowincji (strona 3) - Sztuka architektury

Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Beton na prowincji

 

Czas czytania: ~ min


Koreańska pracownia Studio Gaon na położonej na uboczu wsi zaprojektowała dom, połączony z biblioteką. Projekt powstał dla młodego małżeństwa, które chciało zamieszkać na wsi, a zarazem zajmować się edukacją. Głównym środkiem wyrazu dla tego projektu architekci uczynili surowy beton.

 

Nie tylko mały dom

Młode małżeństwo, zamawiając u architektów projekt swojego przyszłego domu miało sprecyzowane oczekiwania. Chcieli zamieszkać w niewielkim, przytulnym, niskim domu, który jednak posiadałby dużą, wygodną bibliotekę, do której można będzie zapraszać znajomych i sąsiadów na wspólne debaty i spotkania literackie.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Nietypowy projekt wieży widokowej w górach
Nietypowy projekt wieży widokowej w górach

Wieża widokowa na liczącym 1425 m n.p.m. Śnieżniku została zbudowana w latach 1895–1899 z inicjatywy ...

Chronourbanistyka  - magiczne 15 minut? - debata architektoniczna
Chronourbanistyka - magiczne 15 minut? - debata architektoniczna

W kolejnej odsłonie debat Sztuka Architektury + porozmawiamy o idei chronourbanistyki oraz zastosowa ...

Webinarium Dorken: Dach zielony Dorken Delta jako element małej retencji miejskiej
Webinarium Dorken: Dach zielony Dorken Delta jako element małej retencji miejskiej

Zazielenienie dachu nad garażem, wiatą lub domem mieszkalnym z możliwością wykorzystania go jako tar ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera