Asymetryczny pawilon do mieszkania - Sztuka architektury

Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Asymetryczny pawilon do mieszkania

 

Czas czytania: ~1 min


Asymetryczny pawilon zaprojektowała pracownia Plan Bureau. Niewielki budynek stanął na górskim zboczy w paśmie Dolomitów i właśnie górzyste otoczenie stało się dla architektów inspiracją dla formy pawilonu. Projektanci chcieli stworzyć bryłę, pozwalającą maksymalnie zbliżyć się do natury.

 

Asymetryczny pawilon do mieszkania

Asymetryczny pawilon zaprojektowała pracownia Plan Bureau. Niewielki budynek stanął na górskim zboczy w paśmie Dolomitów i właśnie górzyste otoczenie stało się dla architektów inspiracją dla formy pawilonu. Projektanci chcieli stworzyć bryłę, pozwalającą maksymalnie zbliżyć się do natury.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Urban Sequoia – projekt budynku pochłaniającego dwutlenek węgla
Urban Sequoia – projekt budynku pochłaniającego dwutlenek węgla

W pierwszej połowie listopada 2021 roku miała miejsce konferencja klimatyczna ONZ w Glasgow (COP26). ...

Zielona wizja dla Warszawy
Zielona wizja dla Warszawy

„Zależy nam na tym, by Nowe Centrum Warszawy było eleganckie, spójne, a przy tym przyjazne, bezpiecz ...

Biurowiec na wąskiej działce w Krakowie – prezentacja online i wywiad
Biurowiec na wąskiej działce w Krakowie – prezentacja online i wywiad

Wąski budynek biurowo-usługowy przy ul. Krasickiego w Krakowie to doskonały przykład tego, jak wpisa ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera