Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


W zielonym podwórku pomiędzy kamienicami jednej z dzielnic Berlina powstał nowy dom. Architekci uznali, że spróbują zbudować go tak, aby… był niewidoczny, a więc nie zakłócał widoku, nie odwracał uwagi, nie tworzył na niewielkim podwórku ciężkiej kubatury.

 

W podwórku

Zielony dom zaprojektowali architekci z pracowni Brandt + Simon Architekten. Ich zadaniem był opracowanie koncepcji niewielkiego budynku mieszkalnego, który miał stanąć na podwórku wśród istniejących już kamienic i domów mieszkalnych. Architekci chcieli, żeby budynek stapiał się z otoczeniem.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Kajstaden – najwyższy w Szwecji budynek z drewna od CF Møller
Kajstaden – najwyższy w Szwecji budynek z drewna od CF Møller

550 ton dwutlenku węgla pozwala oszczędzić budynek, wzniesiony z drewna zamiast z betonu – mówią inż ...

Horizone Studio projektuje na Białorusi
Horizone Studio projektuje na Białorusi

Przy jednej z głównych ulic Brześcia, w bezpośrednim sąsiedztwie Brzeskiego Uniwersytetu Techniczneg ...

Centrum Promocji Drewna od MMA Pracownia Architektury
Centrum Promocji Drewna od MMA Pracownia Architektury

Centrum Promocji Drewna, realizacja architektoniczna powstała na terenie rezerwatu Jata w Nadleśnict ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera