Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Nowoczesną architekturę trudno wpisuje się w krajobraz. Mimo to takie wyzwanie podjął niedawno zespół pracowni Paul de Ruiter Architects, projektując willę na zboczu wzgórza w Turyngii, w Niemczech. Jaki efekt osiągnął?

 

Na łące

Nowoczesna architektura niełatwo komponuje się z naturalnym krajobrazem. Jesteśmy przyzwyczajeni, że wśród łąk, pól i lasów stoją drewniane chaty lub domy o spadzistych dachach. Zespół z pracowni Paul de Ruiter Architects postanowił jednak poszukać jakiej bryły, która zachowa nowoczesny wyraz, a jednocześnie wpisze się w pejzaż.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Horizone Studio projektuje na Białorusi
Horizone Studio projektuje na Białorusi

Przy jednej z głównych ulic Brześcia, w bezpośrednim sąsiedztwie Brzeskiego Uniwersytetu Techniczneg ...

Centrum Promocji Drewna od MMA Pracownia Architektury
Centrum Promocji Drewna od MMA Pracownia Architektury

Centrum Promocji Drewna, realizacja architektoniczna powstała na terenie rezerwatu Jata w Nadleśnict ...

Muszla Gdynia najlepszym budynkiem w mieście
Muszla Gdynia najlepszym budynkiem w mieście

10 lutego 2020 roku podczas uroczystej gali Rada Miasta Gdyni przyznała nagrody w konkursie architek ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera