Narożny dom z pracowni MS-A oraz V+ (strona 2) - Sztuka architektury

Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Narożny dom z pracowni MS-A oraz V+

 

Czas czytania: ~ min


Narożny dom z cegły, stojący w peryferyjnej dzielnicy Brukseli, Schaarbeek, dzieło pracowni MS-A oraz V+ zdobyło niedawno nominację w konkursie Mies van der Rohe Award 2017. ze względu na użyty do budowy materiał gmach dostrzeżony został także w konkursie Brick Award.

 

Symbol i wzór

Narożny dom z pracowni MS-A oraz V+ stanął na północnych obrzeżach Brukseli. Zajął niewielką działkę, a celem jego powstania było nie tylko uzupełnienie pasma zabudowy. Nowy dom miał się stać swoistą bramą do miasta, znakiem, widzianym dla wjeżdżających do Brukseli od północy, miał być też wzorcem dla innych podobnych inwestycji.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Bohema – mieszkanie w fabryce od Grupa 5 Architekci
Bohema – mieszkanie w fabryce od Grupa 5 Architekci

Na warszawskiej Pradze, na terenie której zachowało się najwięcej obiektów ery przemysłowej przybywa ...

Nowy Werdon w Rudzie Śląskiej - prezentacja obiektu
Nowy Werdon w Rudzie Śląskiej - prezentacja obiektu

Nowy Werdon to dość nietypowy obiekt mieszkalny, w którym zastosowano eksperymentalne połączenie „lo ...

Webinarium Leca: Izolacyjność akustyczna remontowanych stropów
Webinarium Leca: Izolacyjność akustyczna remontowanych stropów

Zapraszamy na webinarium architektoniczne firmy Leca, które poświęcone będzie izolacyjności akustyc ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera