NAP architects projektują w lesie (strona 3) - Sztuka architektury

Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


NAP architects projektują w lesie

 

Czas czytania: ~ min


Pracownia NAP architects stworzył projekt kaplicy, która stanęła na leśnym terenie przylegającym do cmentarza w japońskiej miejscowości Sayama. Wykonana z drewna i aluminium budowla została dosłownie wkomponowana pomiędzy drzewa.

 

Wśród drzew

NAP architects zdecydowali się więc zaprojektować kaplicę nie na cmentarzu, nie przy szosie, ale położonym obok lesie. Wydawało się to niemożliwe, bo to wyjątkowo gęsto porośnięty drzewami teren. Projektanci poszukali jednak takiej formy budynku, która dopasuje się do drzew, da się pomiędzy nimi ustawić.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Projekt modernizacji budynku dla dobra mieszkańców
Projekt modernizacji budynku dla dobra mieszkańców

Trwa XXIV edycja ogólnopolskiego konkursu Modernizacja Roku & Budowa XXI w., którego celem, jak pisz ...

Centrum przesiadkowe Żory – prezentacja online
Centrum przesiadkowe Żory – prezentacja online

Laureatem tegorocznego Plebiscytu Polska Architektura XXL 2019 w kategorii kubatura/obiekty publiczn ...

Pracownia Analog z nagrodą Architizer A+Awards
Pracownia Analog z nagrodą Architizer A+Awards

Międzynarodowy konkurs Architizer A+Awards miał w tym roku swoją ósmą edycję. Jego organizatorzy szc ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera