Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


W finale Mies van der Rohe Award 2017 znalazł się projekt rewitalizacji pochodzącego z lat 60. XX wieku ogromnego bloku mieszkalnego. Do tej pory raczej nie doceniano pomysłów na poprawę jakości życia w modernistycznych blokowiskach.

 

Zmiana bloku

Mies van der Rohe Award 2017 ma szansę trafić w ręce architektów z pracowni NL Architects i XVW architectuur. To oni wymyślili, jakich zmian należy dokonać, aby w ogromnym bloku w na osiedlu Bijlmermeer w Amsterdamie znów żyło się dobrze i wygodnie.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Niezwykła przebudowa kamienicy
Niezwykła przebudowa kamienicy

Wzniesiony w latach 70. budynek biurowy architekci z pracowni greenGO i ARCH-E zmienili w nowoczesne ...

Galeria obiektów nominowanych w Plebiscycie Polska Architektura 2019
Galeria obiektów nominowanych w Plebiscycie Polska Architektura 2019

Trwa głosowanie w Plebiscycie Polska Architektura XXL 2019. Wśród nominowanych w tym roku obiektów s ...

Minimalistyczny projekt mieszkaniowy
Minimalistyczny projekt mieszkaniowy

Cztery lokale mieszkalne mieści w sobie projekt architektoniczny Pawła Lisa, realizowany właśnie w w ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera