Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


W finale Mies van der Rohe Award 2017 znalazł się projekt rewitalizacji pochodzącego z lat 60. XX wieku ogromnego bloku mieszkalnego. Do tej pory raczej nie doceniano pomysłów na poprawę jakości życia w modernistycznych blokowiskach.

 

Z szacunkiem do przeszłości

Blok, nominowany teraz do Mies van der Rohe Award 2017 miał być wyburzony. Po chwili refleksji podjęto jednak próbę przemiany tego budynku na lepsze miejsce do życia, ale z poszanowaniem modernistycznego dziedzictwa. Dzięki starannemu projektowi budynek zachował swój oryginalny wygląd, jednak komfort życia jego mieszkańców znacząco się poprawił.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Dom zerokosztowy
Dom zerokosztowy

Dom zerokosztowy – to projekt pracowni Eureka Architekci. W jego bryle nic nie jest przypadkowe, każ ...

Plebiscyt Polska Architektura XXL 2019 – ogłoszenie wyników
Plebiscyt Polska Architektura XXL 2019 – ogłoszenie wyników

Grupa Sztuka Architektury zaprasza na uroczyste ogłoszenie wyników dwunastej edycji Plebiscytu Polsk ...

Webinarium Schüco: Energooszczędne systemy okien i drzwi przesuwnych Schüco PVC w budownictwie mieszkaniowym.
Webinarium Schüco: Energooszczędne systemy okien i drzwi przesuwnych Schüco PVC w budownictwie mieszkaniowym.

Jakie korzyści zapewniają architektom i użytkownikom nowoczesne systemy Schüco z PVC-U? Odpowiedź na ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera