Farma w mieście
Data dodania: 04.07.2014 Czas czytania: ~ 1 min
Państwa głos został zapisany. Głosować można raz na 24 godzinny na jeden obiekt z wybranej kategorii.
Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera
Data dodania: 04.07.2014 Czas czytania: ~ 1 min
Farma w mieście – urbanfarming
Architekt Antonio Scarponi zaobserwował, że duże, płaskie i niewykorzystane powierzchnie dachów w miastach to świetna lokalizacja na instalację przestrzeni pod uprawę owoców i warzyw na potrzeby ich mieszkańców.
Większość terenów poprzemysłowych nie jest obarczona wymaganiami dotyczącymi maksymalnej wysokości zabudowy, co daje szerokie możliwości wykorzystania niezagospodarowanej przestrzeni dachów.
Ruch miejskiego urbanfarmingu to przede wszystkim działania mające na celu wykorzystanie zapomnianych przestrzeni, na rzecz produkcji ekologicznej żywności.
Zobacz projekty ogrodów
Podoba Ci się nasza działalność ? Postaw kawę dla Grupy Sztuka Architektury!
Zapraszamy na wersję online naszej cyklicznej konferencji pt. Zielona i błękitna infrastruktura w a ...
Plac Centralny w Warszawie to nie tylko nowa przestrzeń publiczna – to opowieść o historii, funkcjon ...
Wielkopolskie miasto Buk liczy 5,5 tysiąca mieszkańców. W obrębie miasta działały kiedyś zakłady prz ...
W alpejskiej wiosce liczącej z...
Kilka dni temu papież Francisz...
Znajdujący się na obrzeżu głów...
The Outstanding Property Award...
ZOBACZ WSZYSTKIEStrona korzysta z plików cookies w celu zapewnienia realizacji usług. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce...
Komentarze
Zaloguj się, aby dodać komentarz