Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Przestrzeń publiczna w niebieskiej poświacie

 

Czas czytania: ~1 min


Niezwykłe boisko szkolne Ecole Paul Bruchesi -La Cour Bleue- w kanadyjskim Montrealu to projekt Nipaysage Landscape Architects.

 

LmTvVveCBqT2fGcYIZeLkHkhj0hGnOrNKAjFMSOwLXvytuI6SSTy9UYHR6V8_na-niebies-pb1.JPG

W kanadyjskim Montrealu powstała wyjątkowa przestrzeń publiczna La Cour Bleue. Boisko szkolne Ecole Paul Bruchesi to projekt Nipaysage Landscape Architects.

r5PewHSJ3ui2RxfLlkDowNRMGsEmYgasnJjlvHzbj5hMfyRIoK04c4zMrki2_na-niebies-pb2.JPG

Boisko szkolne zostało przeprojektowane i odnowione. Zamiarem projektantów było stworzenie wielofunkcyjnej przestrzeni publicznej. Miało to być miejsce do zróżnicowanych aktywności sportowych, rekreacyjnych i edukacyjnych.

Zobacz przestrzeń publiczną


Podepnij swój artykuł

tagi

Szkoła z betonu od Zbigniewa Maćkowa
Szkoła z betonu od Zbigniewa Maćkowa

V Liceum Ogólnokształcące we Wrocławiu – to realizacja architektoniczna warta uwagi z wielu powodów. ...

Dom jednorodzinny JRV2 z drewna i betonu ze studia de.materia
Dom jednorodzinny JRV2 z drewna i betonu ze studia de.materia

Projekt architektoniczny tego domu jednorodzinnego zdeterminowało jego położenie: na stoku skarpy, n ...

Budynek jako pomnik
Budynek jako pomnik

Budynek – pomnik, miejsce pamięci połączone z dziełem architektonicznym – to pomysł, który nie jest ...

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera