Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Funkcjonalny skwer o geometrycznym kształcie

 

Czas czytania: ~1 min


Biuro Landworks Studio zaprojektowało geometryczny skwer w południowym Bostonie. Projekt architektoniczny zakładał przekształcenie ponad 100 letniej przestrzeni w przyjazny i funkcjonalny skwer.

 

Biuro Landworks Studio, przestrzeń publiczna
Biuro Landworks Studio, przestrzeń publiczna

Zielona przestrzeń dla mieszkańców

Ścieżka o interesującym kształcie jest centralnym elementem obiektu. Wykonana z betonu, a następnie pokryta drewnianymi panelami o dwóch różnych fakturach co dodatkowo urozmaica opisywaną przestrzeń. Skwer otaczają okna, więc głównym celem jaki postawili sobie architekci z pracowni Landworks Studio było zaprojektowanie takiej przestrzeni publicznej, aby wyglądała interesująco i nieco inaczej z każdego miejsca budynku.

 

Zobacz geometryczny skwer, który udało się zaprojektować pracowni Landworks Studio. Więcej inspiracji znajdziesz w naszym serwisie sztuka-krajobrazu.pl.

 

Zobacz geometryczny skwer


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

tagi

Skwer, Przestrzeń Publiczna

Calisia One – nowe życie fabryki
Calisia One – nowe życie fabryki

Pod koniec czerwca 2019 roku został oficjalnie otwarty kompleks Calisia One, wielofunkcyjny kompleks ...

VELUX Archi-Vizje: Renowacje i adaptacje, czyli nowe życie budynków
VELUX Archi-Vizje: Renowacje i adaptacje, czyli nowe życie budynków

Zapraszamy na bezpłatne szkolenie dla architektów, studentów, wykonawców i wszystkich zainteresowany ...

Webinarium H+H:  Narzędzia do projektowania. Kalkulator doboru rozwiązań ściennych H+H
Webinarium H+H: Narzędzia do projektowania. Kalkulator doboru rozwiązań ściennych H+H

Zapraszamy na bezpłatne szkolenie dla architektów, studentów, wykonawców i wszystkich zainteresowany ...

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera