Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Roślinne wnętrze biura od Workplace

 

Czas czytania: ~1 min


Biuro Nordea w Gdyni o powierzchni 770 m2 zajmuje pierwsze z 12 pięter budynku, a projektowane biuro stanowi miejsce pracy dla 70 programistów. Ta wyjątkowa przestrzeń biurowa pełna jest roślin. Za aranżację wnętrza odpowiada warszawska pracownia Workplace.

 

 Workplace, Biuro Nordea w Gdyni, wnetrze z roślinami, wnętrze biura

Wnętrze pełne roślin

Architekci z pracowni Workplace odejść od chłodnej przestrzeni, wypełnionej rzędami krzeseł i biurek. Zainspirowani obecnym trendem biophilic design wykorzystali cechy naturalnego środowiska i przełożyli je na środowisko biznesowe. Tak powstał projekt wnętrza oparty o zieleń Jak podkreślają architekci, zaniedbywana często rola roślin we wnętrzu jest ogromna, w kluczowy bowiem sposób poprawiają one jakość pracy.

 Workplace, Biuro Nordea w Gdyni, wnetrze z roślinami, wnętrze biura

Wnętrze biura Nordea wypełnione jest różnymi formami zieleni - od dużych roślin doniczkowych, przez mniejsze okazy podwieszane do sufitu, aż po zielone ściany. Architekci wykorzystali 220 roślin, które zostały rozmieszczone w całym biurze. Na jednego pracownika przypadają 3 duże rośliny.

 

Zobacz jak powstało wnętrze biura pełne roślin zaprojektowane przez Workplace . Odwiedź nasz serwis sztuka-wnętrza.pl i przekonaj się, czy projekt jest wart uwagi!

 

Zobacz wnętrze biura


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

tagi

Wnętrza Publiczne, Aranżacja Biura, Wnętrze Biura, Nowoczesne Biuro

Triple House – potrójny dom
Triple House – potrójny dom

Pracownia KUMSTUDIO Łukasz Skorek dla prywatnego klienta stworzyła projekt architektoniczny domu jed ...

Pierwszy w Polsce pokaz filmu Moriyama-San oraz dyskusja
Pierwszy w Polsce pokaz filmu Moriyama-San oraz dyskusja

6 lutego 2020 o godz.17:30 podczas Forum Designu&Architektury (IGLICA, pawilon nr 11) organizowanego ...

Modułowe miasto przyszłości
Modułowe miasto przyszłości

Zobaczcie projekt architektoniczny, stworzony przez pracownię EFFEKT Architects i laboratorium desig ...

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera