Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Zielona przestrzeń w Singapurze

 

Czas czytania: ~1 min


Głównym celem projektowym było stworzenie przestrzeni, która pozwoli na rekreację oraz obcowanie z przyrodą.

 

37f0T5tWUBztanQFJVw3Xd0eXXMhPyMril9N8GHmK0iSBXJW8myQxqCqVRRf_56b854f9568aa-urban.jpg

Nowa odsłona bulwarów w Singapurze to projekt architektów z pracowni Ramboll Studio Dreiseitl. Realizacja została ukończona w 2013 roku. Głównym celem projektowym było stworzenie przestrzeni, która pozwoli na rekreację oraz obcowanie z przyrodą. Nowe bulwary zostały wzbogacone o liczne ławki oraz zadaszenia. Dość efektowne formy cieszą oko oraz zachęcają do chwili odpoczynku.

Zobacz zieloną przestrzeń


Podepnij swój artykuł

tagi

Obła bryła najlepszym budynkiem roku wg SARP
Obła bryła najlepszym budynkiem roku wg SARP

Nagroda Roku SARP – to konkurs ceniony i znaczący. To sami architekci nagradzają w nim realizacje sw ...

Nagroda Roku SARP 2022 przyznana
Nagroda Roku SARP 2022 przyznana

Przyznawana od 1983 roku Nagroda Roku SARP - to jedna z najważniejszych nagród architektonicznych w ...

Błękitna i zielona infrastruktura w architekturze
Błękitna i zielona infrastruktura w architekturze

Zmiany klimatyczne powodują niekorzystne skutki w mieście. Wyspy ciepła, gwałtowne opady, susza klim ...

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera