Kamienne schodki
Data dodania: 13.06.2012 Czas czytania: ~1 min
Państwa głos został zapisany. Głosować można raz na 24 godzinny na jeden obiekt z wybranej kategorii.
Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera
Data dodania: 13.06.2012 Czas czytania: ~1 min
Oryginalne, praktyczne i naturalne w swoim wyglądzie schody. Gładka faktura powierzchni i dekoracyjna, łamana faktura boku to cechy charakterystyczne gotowych betonowych stopni.
Metoda splitowania polega na rozdzielaniu/łamaniu jednolitych betonowych bloków podczas procesu produkcji. W ten sposób powstaje charakterystyczna chropowata faktura, która zdobi pionową część stopni. Boki oraz wierzch pozostają gładkie. Dzięki temu schody wyglądają jak szlifowane bloki kamienne.
Splitowane stopnie Completto przeznaczone są przede wszystkim do budowania schodów. Jednak solidne bloki z powodzeniem mogą zostać wykorzystane także do tworzenia innych elementów małej architektury, np. masywnych ławek, lub podniesionego o kilka stopni nad poziom ziemi patio. Pojedynczy element ma wymiary 100x40x15 cm i produkowany jest w dwóch naturalnych kolorach. Jaśniejszy pastello w aranżacjach przywołuje na myśl tradycyjną włoską lub hiszpańską architekturę, ciemniejszy kasztanowy bliższy jest klimatem brytyjskiemu stylowi wiejskich posiadłości.
Źródło: Libet
Podoba Ci się nasza działalność ? Postaw kawę dla Grupy Sztuka Architektury!
„Dwa miesiące po oficjalnej inauguracji Flow ruszamy z budową drugiego - znacznie większego i zróżni ...
W warszawskiej dzielnicy Wesoła być może już niedługo powstanie wyczekany budynek łączący bibliotekę ...
Regulacyjne i technologiczne zmiany w zakresie metod wznoszenia budynków doprowadziły w ostatnich la ...
HRA Architekci zaprojektowali...
Rzemieślnicy wiedzą, że nie ma...
Podążając za ideą zrównoważone...
SL Concrete to wyprawa tynkars...
ZOBACZ WSZYSTKIEStrona korzysta z plików cookies w celu zapewnienia realizacji usług. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce...
Komentarze
Zaloguj się, aby dodać komentarz