Kamienne schodki
Data dodania: 13.06.2012 Czas czytania: ~ 1 min
Państwa głos został zapisany. Głosować można raz na 24 godzinny na jeden obiekt z wybranej kategorii.
Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera
Data dodania: 13.06.2012 Czas czytania: ~ 1 min
Oryginalne, praktyczne i naturalne w swoim wyglądzie schody. Gładka faktura powierzchni i dekoracyjna, łamana faktura boku to cechy charakterystyczne gotowych betonowych stopni.
Metoda splitowania polega na rozdzielaniu/łamaniu jednolitych betonowych bloków podczas procesu produkcji. W ten sposób powstaje charakterystyczna chropowata faktura, która zdobi pionową część stopni. Boki oraz wierzch pozostają gładkie. Dzięki temu schody wyglądają jak szlifowane bloki kamienne.
Splitowane stopnie Completto przeznaczone są przede wszystkim do budowania schodów. Jednak solidne bloki z powodzeniem mogą zostać wykorzystane także do tworzenia innych elementów małej architektury, np. masywnych ławek, lub podniesionego o kilka stopni nad poziom ziemi patio. Pojedynczy element ma wymiary 100x40x15 cm i produkowany jest w dwóch naturalnych kolorach. Jaśniejszy pastello w aranżacjach przywołuje na myśl tradycyjną włoską lub hiszpańską architekturę, ciemniejszy kasztanowy bliższy jest klimatem brytyjskiemu stylowi wiejskich posiadłości.
Źródło: Libet
Podoba Ci się nasza działalność ? Postaw kawę dla Grupy Sztuka Architektury!
W wiosce położonej wśród Borów Tucholskich powstał całoroczny dom wakacyjny zaprojektowany przez pra ...
Hala sportowa Urania powstała w Olsztynie w latach 1973 – 1978 według projektu Wiesława Zenona Piątk ...
Tegorocznym hasłem naszej cyklicznej konferencji będzie Low tech - high tech. W jej ramach będziemy ...
Nowoczesna architektura i rozw...
Obecnie 90% czasu spędzamy w z...
W dzisiejszych czasach, kiedy...
Wakacyjne podróże to dla wielu...
ZOBACZ WSZYSTKIEStrona korzysta z plików cookies w celu zapewnienia realizacji usług. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce...
Komentarze
Zaloguj się, aby dodać komentarz