Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


W laicyzującej się Europie coraz częściej słyszy się o zmieniających swoją funkcję kościołach. Jeden z nich stoi w Rotterdamie – świątynię zamieniono w wygodny dom dla rodziny w dwójką dzieci.

 

Od garażu do willi

Zmianę funkcji, a więc i aranżacji wnętrz budynku zaprojektowała pracownia Ruud Visser Architects. Do dyspozycji dostała gmach drewnianego kościoła, zbudowany w latach 30. ubiegłego stulecia. Swojej pierwotnej funkcji budynek nie pełnił od lat 60. i aż do niedawna używany był jako... garaż i magazyn. Co ciekawe, poprzedni właściciel budynek obił blachą – bo tak łatwiej go było konserwować i lepiej spełniał swoją magazynową funkcję.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Prezent od architekta
Prezent od architekta

Architekci nie projektują tylko budynków. Czy to dla odmiany i rozrywki, czy namówieni przez różne f ...

Projekt przedszkola z cegły
Projekt przedszkola z cegły

Wśród realizacji architektonicznych nominowanych w konkursie Brick Award znalazły się obiekty o bard ...

Plebiscyt Polska Architektura XXL 2019 - czekamy na zgłoszenia realizacji
Plebiscyt Polska Architektura XXL 2019 - czekamy na zgłoszenia realizacji

Przed nami dwunasta edycja Plebiscytu Polska Architektura XXL, którego celem jest wspólne architekto ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera