Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Dziurawe przedszkole

 

Czas czytania: ~ min


Pracownia Rstudio projektując przedszkole w Walencji, stworzyła budowlę, która pozornie formą odbiega od innych obiektów, przeznaczonych dla dzieci.

 

Z trudnym sąsiedztwem

Architekci podkreślają, że duży wpływ na ich wizję miały warunki zewnętrzne, do których musieli się dopasować. Tuz obok przedszkola przebiega trasa szybkiego ruchu, a cała okolica składa się z bardzo wysokich, dominujących budowli. Stąd pomysł, by budynek dla dzieci „zamknąć do środka” i skoncentrować wokół odgrodzonego od mało przyjaznego otoczenia dziedzińca.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Nowe biura dla Warszawy
Nowe biura dla Warszawy

Duńska pracownia Arrow Architects i polska Grupa 5 Architekci wspólnie stworzyły projekt kompleksu b ...

Systemy dachowe Bauder w modernizacjach obiektów. Efektywność energetyczna i ochrona klimatu. Webinarium Bauder.
Systemy dachowe Bauder w modernizacjach obiektów. Efektywność energetyczna i ochrona klimatu. Webinarium Bauder.

Zapraszamy na webinarium firmy Bauder, podczas którego zostanie przedstawione zastosowanie hydroizol ...

Dom Szajtrów w Katowicach. Architektura, która zapewnia intymność mieszkańcom – prezentacja online i wywiad
Dom Szajtrów w Katowicach. Architektura, która zapewnia intymność mieszkańcom – prezentacja online i wywiad

Jak zaprojektować nowoczesny i funkcjonalny dom przy jednoczesnym zachowaniu intymności dla jego mie ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera