Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Naturalne wnętrze restauracji w Warszawie

 

Czas czytania: ~1 min


Aranżacja restauracji w stylu japońskim od InterArch Architekci z drewnianymi dodatkami

 

Gb8lHDYN3IK2nthYHUsNbPV9vBNkYa4Lc7rWz66AavhnI1WOOKoOyl1iIf6O_56a629edead23-mizu6-jpg.JPG

W budynku Defabryki przy ul. Duchnickiej 3 w Warszawie powstała restauracja Mizu Sushi. Lokal ma powierzchnię ok 230 m2 a jego wnętrze jest bardzo wysokie i przestronne. Autorami projektu są architekci z pracowni Inter-Arch Architekci. Z założenia miało to być miejsce, które będzie korespondowało ze sztuką, jaką w kulturze japońskiej jest przygotowanie niezwykłych posiłków.

wQ8nxi9Uw7T4XoGvWPAGWbGRiTbnxs8yWwC4K7VSJ3AUErbCoRSopdPCJ0aJ_56a62c6d49404-mizu3.jpg

Naturalny, loftowy charakter wnętrza podkreślają ceglane ściany, betonowe elementy konstrukcyjne oraz posadzki. Do fabryki "weszły" elementy z drewnianej kantówki. Wykonano z niej ściany, zabudowy i podesty, które wydzielają poszczególne strefy funkcjonalne.

Zobacz naturalne wnętrze


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

Podoba Ci się nasza działalność ? Postaw kawę dla Grupy Sztuka Architektury!
Postaw mi kawę na buycoffee.to

tagi

Mies van der Rohe Award 2024 jedzie do Niemiec
Mies van der Rohe Award 2024 jedzie do Niemiec

25 kwietnia 2024 roku poznaliśmy laureata najważniejszego na naszym kontynencie plebiscytu na najpię ...

Retransmisja konferencji Kolor w architekturze
Retransmisja konferencji Kolor w architekturze

10 kwietnia 2024 w Muzeum Uniwersytetu Warszawskiego w Warszawie odbyła się pierwsza edycja konfere ...

Historyczna wieża ciśnień i Park Nauki Torus w Ciechanowie. Nowe realizacje.
Historyczna wieża ciśnień i Park Nauki Torus w Ciechanowie. Nowe realizacje.

Zbudowana w latach 70. według projektu warszawskiego architekta Jerzego Bogusławskiego wieża ciśnień ...

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Wnętrza
ZOBACZ TAKŻE

PRACA:
Zatrudnię
  • Zatrudnię

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera